Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ve çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bir otelde basın mensuplarına yönelik iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Vali Aksoy’un yanı sıra Vali yardımcısı Ahmet Dalkıran, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, Ulusal medya ve yerel medya temsilcileri ile çalışanları katıldı.
İftar yemeği öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy Türkiye’nin gündeminde zaman zaman öne çıkan haberlerin Diyarbakır kaynaklı olabildiğini ifade ederek, basın mensuplarının ilin ımajında önemli katkısının bulunduğuna vurgu yaptı.
Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne kaydedilmesiyle kente gelecek turist sayısında ciddi bir artış olacağına dikkati çeken Aksoy, "İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim. Özellikle inanç turizmi bakımından çok önemli değerlerine sahip olan Diyarbakır’ın kültür turizmi bakımından da varolan değerlerinin bu şekilde tescil edilmesi de önümüzdeki süreçte Diyarbakır olarak bizleri önemli bir noktaya taşıyacaktır." dedi.