“Evde Hasta Ziyaretleri” adlı uygulama çerçevesinde Samsun sağlık yöneticileri tarafından 15 Şubat 2015-06 Mart 2015 tarihleri arasında toplam bin 229 hasta evlerinde ziyaret edildi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Ocak ayındaki 7. Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı’nda gündeme getirdiği "Evde Hasta Ziyaretleri" adlı uygulama çerçevesinde, hastanelerde sağlık hizmeti aldıktan sonra taburcu edilen hastaların evlerine hizmetleri iyileştirmek amacıyla ziyaretler düzenleniyor.
“EVDE HASTA ZİYARETİ ÇOK OLUMLU BİR UYGULAMA”
Ziyaretlere; il sağlık müdürü, müdür yardımcıları, şube müdürleri, halk sağlığı müdürü, müdür yardımcıları, şube müdürleri, kamu hastaneler birliği genel sekreteri, tıbbi idari ve mali hizmetler başkanları, hastane başhekimleri, hastane müdürleri katılarak, tedavi sürecindeki aksaklıklar tespit ediliyor.
Evde hasta ziyaretleri konusunda konuşan Samsun Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Aile hekimliğinden, 112 Acil hizmetlerinden hizmet almış olan, doğum yapan, ameliyat olan, yoğun bakımdan çıkan, diyabet veya kronik böbrek hastası vatandaşlarımızdan tedavisini görüp iyileştikten sonra evlerine taburcu olanlara ziyaretler yapıldı. Bu ziyaretler sayesinde hasta ve yakınları ile birebir görüşme imkanı bulduk. Kurumlardan sağlık hizmeti alan hastaların fikirlerini ve isteklerini dinledik. Bu yolla sadece sağlık durumları ile bilgi almakla kalmayıp, memnuniyetlerini ve kurumlarımızdan beklentilerini öğrenebildik. Ziyaretler sırasında bazen hiç farkında olunmayan aksaklıkları öğrenme fırsatı bulduk. Uygulamanın kurum ve kuruluşlarımızdan hizmet almış olan kişiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Farklı ekiplerle yapılan sağlık idarecilerinin evde hasta ziyaretleri belli aralıklarla devam edecek. Sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunulmasını sağlamak amacı ile yapılan ziyaretlerden vatandaşta memnuniyet duyuyor. Tüm yöneticilerin katılımıyla başlatılan evde hasta ziyareti çok olumlu bir uygulama. Bu ziyaretlerden alınan geri dönüşümlerin sağlık hizmetlerinin planlanmasında yol gösterici ve kendimizi değerlendirmek için uygun bir yöntem" dedi.