AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 7 Haziran seçimlerinde Karabük milletvekili adayı olan Osman Kahveci ve Sedat Namal’a destek vererek, “7 Haziranda sandıklar açıldığında Karabük’te 2 milletvekilini çıkaracağız” dedi.
“ADAYLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIM”
Şahin, Karabük’te 14 aday adayının yarıştığını ve verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Çalıştılar çabaladılar, ama iki kardeşimizi aday göstermek zorundaydık. Osman Kahveci ve Sedat Namal kardeşimizi aday gösterdik. Kendilerine başarılar diliyorum. Aday olamamış kardeşlerimize de renk kattıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşiniz siyasi hayatı boyunca tam sayısını bilmiyorum ama 7-8 defa aday adayı ve aday olmuştur. En sonunda Allah nasip etti, İstanbul’dan milletvekili seçildim. O nedenle siyaset uzun soluklu bir iştir. Şimdi bu seçimlere giderken diğer seçimlerden farklı olarak bir iki ayrıntı var. Ben bu milletvekili seçimlerinde aday değilim. Parti tüzüğümüzde yazmış olduğumuz madde gereği 3 dönem kaydı gereği aday değilim; ama Osman kardeşimiz ve Sedat kardeşimiz bu görevleri yerine getirecekler. Ben Karabük milletvekili değilken de Karabük’ün her sorunu ile ilgilendim. İstanbul, Antalya ve Bakanlıklarda görev yaparken de Karabük’ün fahri milletvekili gibi davrandım. Şimdi de partimizin gelen başkan yardımcısıyım. Bu kardeşiniz AK Parti genel başkan yardımcısıdır. Milletvekilliğimde 7 Haziran’a kadar devam ediyor. Dolayısıyla milletvekili olsak da olmasak da biz Karabüklüyüz, sizin bir hemşerinizim sizden biriyim. Karabük’ümüzün hangi derdi varsa, hangi hizmet getirilecekse benim üzerime bir şey düşüyorsa ben üzerime düşeni yapacağım. Arkadaşlarımızın adaylarımızın yanındayız. 7 Haziran seçimlerine gidilirken Karabük’te durum nedir, partimizin durumu nedir diye sorarsak şöyle diyebiliriz; Karabüklü hemşerilerimiz bizlere hep destek verdi. Partimizin ve bizlerin hep yanında oldu. Bundan 15 gün önce 27 Mart’ta buradaydık. Cumhurbaşkanımız ile birlikte geldik, bazı açılışları gerçekleştirmek için Karabük’teydik. Karabüklü hemşerilerimizin kurucu başkanımıza, cumhurbaşkanımıza göstermiş ilgi ortadaydı. Her türlü takdirin üstündeydi. Başta il başkanımıza, teşkilat başkanlarımıza, partililerimize ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sözler bana ait değil, bu sözler cumhurbaşkanımıza aittir. Ben Karabük’te daha önce de mitingler yaptım; ama en büyüğü buydu dedi. Dolayısıyla Karabüklüler halen bizimle ve bizimle olmaya devam etmektedir. İnşallah 7 Haziranda da sandıklar açıldığında da Karabük’te 2 milletvekilini çıkaracağız” dedi.
2011 yılında milletvekili adayı olarak Osman Kahveci ile teşkilatla birlikte ciddi bir çalışma yaptıklarını da kaydeden Şahin, “Şimdi bu çalışmanın fevkinde bir çalışmayı inşallah teşkilatlar olarak Karabük’te sergileyeceğiz. İl başkanım, ilçe başkanlarım, teşkilatımızın değerli mensupları milletvekili adaylarımız, parti mensuplarımız kapı kapı, mahalle mahalle gezeceğiz. Daha öncede gezdik; ama yılmadan yine yapacağız. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız hep birlikte çalışacağız. Hizmetlerimizi, yapacaklarımızı anlatacaksınız. Bunu 2011 yılında ortaya koyduk ve 2-0 ile seçimi kazandık. Önceki seçiminde üstünde bir oy ile bu seçimde bunu başaracağız. Hep birlikte bu seçimi kazanacağız. Karabüklü hemşerilerimiz hep yanımızda oldu, bundan sonra da yanımızda olacaklar. Dualarıyla bizlere destek verecekler. Bende sizlerin yanınızda olmaya çalışacağım. Ben bu anlamda tüm teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda başarılar diliyorum” dedi.
"2-0 SIFIR İÇİN YOLLARA DÜŞÜYORUZ"
AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise, artık sahaya indiklerini ve seçim startını verdiklerini belirterek, “ Haziran ayında ki seçimde 2-0 yapmak için yollara düşüyoruz. Karabük olarak bize düşen görev bu seçimde 2-0 yapmaktır. Türkiye’de tüm insanlar AK Parti iktidarını n devamını istiyor. Nasıl Karabük’e 13 yılda hizmet ettiysek, Türkiye’nin de her yerine hizmet ettik ve her yeri imar ettik; ama unutmayın ki bu ülkede yaşayan insanlar kadar bugün Kırım’da, Bosna’da, Kosova’da, Makedonya’da, Bakü’de, Miammar’ da, Gazze’de, Filistin’de yaşayan o masum insanlar da AK Parti iktidarının devam etmesini istiyor. O zaman bize düşen görev gece gündüz çalışmak ve o mazlumları sevindirmek zorundayız. Karabük’te bize düşen görev 2-0 yapmaktır. Gece gündüz çalışacağız. Artık teşkilata uyku yok. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.
AK Parti Karabük milletvekili adayı Sedat Namal ise, “ Siz teveccüh ettiniz, bizde tevekkül ettik. Genel merkezimiz takdir etti. Cenabı Allah alın yazımızı yazdı. Bu yolda memlekete, İslam dünyasına hizmet etmek adına yola çıktık. Sizler bizlere kefil oldunuz ve genel merkezimiz bu kefaleti kabul ederek sizlere gönderdi. Bizde şahsım ve diğer milletvekili adayı Osman Kahveci ağabeyim ile beraber öncelikle Sayın Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin Bey’in ve sonra da Genel Başkan Yardımcımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Bey’in yüzlerini kara çıkarmayacağımıza hep beraber inanıyoruz. Sizlerin de destekleri ve dualarıyla hem şehrimiz için hem partimiz için hem ülkemiz için hem de İslam dünyası adına elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Karabük milletvekili ve milletvekili adayı Osman Kahveci, 12 yıldır AK Parti hükümetinin yaptıklarının ortada olduğunu ifade ederek, “ Karabük’ümüzde de AK Parti iktidarımız birçok alanda hizmet gerçekleştirdi. AK Parti iktidarı 12 yılda Karabük’ümüze 4 milyarın üstünde kamu yatırımı yaptı. Sadece bu sene Karabük’ e getirdiğimiz yatırım 200 milyonun üzerindedir. Bizim sözümüz salonlarda, meydanlarda kalmaz. Çünkü biz boş konuşmayız, biz dolu konuşuruz ne söylemişsek de bunun peşinde oluruz. Biz verdiğimiz sözler içinde noter aramayız. Ağzımızdan ne çıkarsa o yerine getirilir. Yerine getiremeyeceğimiz de sözünü vermeyiz. Zaten noter de millet olacak ve buda 7 Haziran da belli olacak. Keltepe kayak merkezi ihale edildi, ağız ve dış sağlığı hastanesi projesi bitti ve önümüzde ki günlerde ihale edilecek. Beşbinevler’de komplike bir sağlık tesisi şuanda ihale aşamasında. Yenice’nin hastanesi bitti. Önümüzdeki günlerde ihalesi başlayacak. Eflani hastanemiz bitti, hizmete açtık. Safranbolu’da sorun yok, Eskipazar ihale aşamasında. Toplam sadece sağlık yatırımlarına bu sene 30 milyarın üzerinde yatırım yapıyoruz. Yani, Karabük’ü tam şehir yapabilmenin son yıllarını yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile Karabük alt yapıyı tamamlamış olacaktır. Ben bu dönemde Allah nasip eder sizlerin destekleri ile seçildiğimizde elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum. Karabük için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.