TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, hem sağlıkta hem siyasette başarıyı yakalamak için temas, tebessüm ve tahammülün çok önemli olduğunu söyledi.
Ünüvar, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Ebelik ve Hemşirelik Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, sağlık alanında Avrupa ortalamalarını yakaladığını ifade etti.
2002 yılında binde 31.5 olan bebek ölüm oranının binde 8’e, anne ölüm oranının ise yüzbinde 64’ten yüzbinde 16’ya düştüğünü belirten Ünüvar, bunda sağlık çalışanlarının çok önemli rolü olduğunu kaydetti.
Sağlıkta ve siyasette "3 T"nin çok önemli olduğunu belirten Ünüvar, "Temas, tebessüm ve tahammülü uygun bir şekilde yaptığınız zaman sizi ’2 T’ karşılıyor; takdir ve teşekkür. Takdir ve teşekkürü yakalamak için de teması sıklaştırmamız, tebessümü yaygınlaştırmamız, tahammül hissimizi de güçlendirmemiz lazım. Ben burada bulunan arkadaşlarımızın bunları yaptığını düşünüyorum. Bunlar yapılmamış olsa 2002’de yüzde 39 olan sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 75’e çıkmazdı" dedi.
Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan da, ebe ve hemşirelerin, sağlık neferlerinin gülen yüzü ve şifalı elleri olduğunu belirtti.
Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, doktorlar, ebeler, hemşireler ve diğer sağlık personelinin katıldığı etkinlikte; Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Yılın Hemşiresi" seçilen Şirin Çelikkanat’ı çiçek vererek tebrik etti.