Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla ilçelerde faaliyetlerini gün geçtikçe arttırıyor.
Geçmişe dönük en sorunlu ilçelerden olan Nazilli’de içme suyu kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları son sürat devam ederken mevcut alt yapıda meydana gelen arızalara da zaman kaybetmeden müdahale ediyor.
İlçenin en işlek caddelerinden olan Ordu Caddesi’nde 22. Sokağın bulunduğu mevkide bulunan kavşakta 1,5 yıl önce doğalgaz alt yapı çalışmaları esnasında kırılan ve üstü kapatılan kanalizasyon hattının sebep olduğu göçük, ASKİ ekiplerinin hummalı çalışmasıyla giderildi. Oluşan göçüğü haber alır almaz olaya müdahale eden ekipler inceleme ve tespit çalışmaları sonrası edinilen bilgiye göre kazı esnasında kırılan hattın herhangi bir bilgilendirme olmadan üstünün kapatıldığı dolayısı ile zamanla sızan suyun zeminde boşluğa yol açtığı ve çökmenin bu sebepten olduğu ortaya çıktı.
Ordu Caddesi’nde yürütülen göçük çalışmaların bir diğer ayağı da birkaç gün evvel Çapahasan Mahallesi Hacıgüzel Camii önünde gerçekleşti. Hacıgüzel camii önünde meydana gelen göçüğe ASKİ ekipleri ihbarı alır almaz müdahale etti. Eski ve yıpranmış kanalizasyon hattında yenileme çalışmaları yapıldı ve oluşan arıza giderildi.
HAYDARLI’DA SULAMA HATTI SEVİNCİ
ASKİ Genel Müdürlüğü arıza çalışmalarının yanı sıra çiftçilere olan desteğini de sürdürüyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Haydarlı Mahallesinde vatandaşların talebine kayıtsız kalmayan ASKİ ekipleri 700 metre sulama hattı yaptı. Çalışmalar olumsuz hava ve arazi şartları sebebiyle güçlükle ilerlemesine rağmen kısa sürede tamamlandı.
ASKİ Genel Müdürlüğü şehirleşmenin yüksek seviyede olduğu Yeşil Mahallesi’nde alt yapı çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyor. Yeni yapılanan yerleşim yerlerine yapılan alt yapı çalışmaları çerçevesinde 1857 ve 638/2 sokakta kanalizasyon parsel bağlantısı yapılarak kanalizasyon hattına bağlantı sağlandı. 638/2 sokakta meydana gelen ana boru patlağı arızası da giderildi.