TRABZON (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon'da inşa edilen 41 iş yeri satışa sunulacak.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi'nde büyüklükleri 357 ila bin 69 metrekare arasında değişen 41 iş yerinin açık artırma yöntemiyle satışa sunulacağını ifade etti.

Alıcıların iş yerlerine 1 milyon 608 bin liradan başlayan fiyatlarla yüzde 50 peşinat, 12 ay vade ile sahip olabileceğini bildiren Turan, açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetlerinin Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütüleceğini aktardı.

Turan, başvuru ve teminatların bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edileceğine işaret ederek, 7 Mart'ta başlayan başvuruların 22 Mart'ta sona ereceğini kaydetti.

Müzayedenin 22 Mart'ta saat 14.00'te Trabzon'daki Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini aktaran Turan, müzayedede canlı yayınla da teklif verilebileceğini vurguladı.

Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım projeleri de yürüttüklerine dikkat çeken Turan, "TOKİ olarak birçok ilimizde yeni sanayi siteleri, ticaret merkezleri inşa ediyoruz. KOBİ'leri tek çatı altında topluyoruz. Böylelikle üretimde verimliliğin artmasını, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurduklarını, onlarca konut projesi hayata geçirdiklerini anlatan Turan, şunları kaydetti:

"Konutun yanı sıra okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi, cami ve kültürel tesis gibi öncelikli ihtiyaçlar arasında bulunan yapılar ile nitelikli altyapı ve peyzaj uygulamalarını da hayata geçiriyoruz. Konut projelerimizde esnaf ve yerel yönetimlerin talebi doğrultusunda, şehir ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak dükkanlar inşa ediyoruz."