Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Ertürk Çimen, seçim gezisini Taşmağazalar esnafıyla görüşerek sürdürdü.
‘Bir dokun bin ah işit’ diyen MHP’li Çimen, Taşmağazalar’da esnafın zora girdiğini söyledi.
Taşmağazalar esnafının Ertürk Çimene ilgisi de büyük oldu. istek ve sorunlarını Ertürk Çimen’e aktaran esnaf, AVM’ler’den dert yandı.
‘Küçük esnafı kimse düşünmüyor, AVM’lerin de şehrin göbeğinde kurulması çok sayıda esnafı iflas noktasına getirdi’ diyen Taşmağazalar esnafı, 1 Kasım seçimlerinde oylarının rengini MHP olarak ilan ettiler.
ERTÜTK ÇİMEN’İN SÖZLERİ
MHP Milletvekili Adayı Ertürk Çimen, yaptığı konuşmada, Erzurumlunun her seçim AKP’den yana desteğinin olduğunu, ama ne yazık ki AKP’nin Erzurum’a ve Erzurumluya ciddi manada desteklerinin olmadığını savundu.
Şehre baktığınızda Erzurum’un işsizler kenti konumuna geldiğine işaret eden Çimen, şunları söyledi.
‘Her zaman tekrar ediyorum. Çünkü şehrin en önemli meselelerinden birisidir işsizlik. Her evde iki işsiz var. Üniversite mezunu olan işsizler var. Bunları konuştunuz mu AKP yetkilileri hemen şunu söylüyorlar. Ne yapalım kardeşim üniversiteler planlama yapamıyor. İstihdama göre mezun vermeleri lazım. Bunu yapmıyorlar. Bende diyorum ki, hükümet eden kim? AKP. Yani sizin sözünüz YÖK’e üniversitelere geçmiyor mu? Muktedir mi olamıyorsunuz? Sorun buysa o zaman o koltukları bırakın gidin.
Şimdi gelmiş vatandaştan oy istiyorlar. Ne diyorlar, işsizlere iş vereceğiz, çiftçiye destek olacağız, emekliye ek avantajlar sağlayacağız, terörü söküp atacağız, ülkeye refahı getireceğiz. 13 yıldır bu dediklerinizi neden yapamadınız? Toplumu germekten, ötekileştirmeden başka ne yaptınız? Vatandaşın hangi derdine çare oldunuz. Doktorlar, öğretmenler, çalışanlar üzerinden iyi siyaset yaptınız. Onları topluma kötüleye kötüleye itibarsızlaştırmaya çalıştınız. Ama artık kara bitti deniz göründü.
1 Kasım’a çok az bir zaman kaldı. Esnafı da, emekliyde, öğrenciy de, işsiz genci de ne yazık ki kaybettiniz. Bu insanlar Büyük Türk Milleti’ni kucaklayan MHP şemsiyesi altında toplanıyorlar.
Çünkü MHP aldatmaz, MHP ülkenin bütünlüğünün, milletin birlik ve beraberliğinin adıdır. MHP’nin açıkladığı yeni ekonomik beyannamesi yürürlüğe girecek toplumumuzun her kesimi rahat bir nefes alacaktır.’
‘EMEKLİYİ AKP’YE MHP HATIRLATTI’
7 Haziran seçimleri öncesi emekliye zırnık ve vermeyen AKP’nin 1 Kasım seçimleri sonrası yılda 1200 tl maaşlarına zam yapacağını açıkladığını da anlatan Çimen sözlerini şöyle sürdürdü:
‘MHP 7 Haziran öncesi emekliye zam ve ikramiye verileceğini açıkladı. AKP liler kıyameti kopardı. Ne dediler; Nereden bulacaksınız? Versek biz verirdik. Bütçeyi, ülkenin geleceğini düşünüyoruz. Bizler bol keseden atmıyoruz.
Şimdi soruyorum AKP’lilere; 7 Haziran’dan bu tarafa ne değişti? Emekliye vat ettiğiniz zammın kaynağını nereden buldunuz? Ben söyleyeyim; siz ne emekliyi düşünüyorsunuz, ne de esnafı, ne de işsiz insanları. Sizin tek bir düşünceniz var, o da milleti aldatarak iktidarınızı devam ettirmek.
Ne yazık ki bu mümkün olmayacak. Vatandaş iki yüzlü davranışlarınızı sezinledi artık. Vatandaş size arkasını döndü.
MHP iktidara yürüyor, MHP vatandaşı kucaklamaya geliyor. MHP iktidar olacak dertler son bulacak’