Ankara’da ilk kez gerçekleşen Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi’nin katkılarıyla Mamak’ta görücüye çıktı.
Nata Vega Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sergi kaybolmaya yüz tutmuş değerleri yeniden gün yüzüne çıkardı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatkârlar ile birlikte geleneksel el sanatlarının sergilendiği serginin açılışını Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras ve Araştırmalar Daire Başkanı Sanem Arıkan, Nata Vega AVM Müdürü Tahir Çelik ve Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Arıkan gerçekleştirdi. Her yıl farklı temalar işlenerek Türkiye’nin 29 ilinden katılan 73 geleneksel el sanatkarının stantlarının yer aldığı sergi 3 gün sürdü. Festival ile kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden hatırlandığını kaydeden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, “Hedefimiz kültürümüze sahip çıkmaktır. Festival ile geleneksel sanatlar canlı kaldı” dedi.
Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatının yapılışı usta ellerin sunumuyla renkli görüntülere sahne oldu. Stantları tek tek ziyaret eden katılımcılar, Kütahya çinisinden Beypazarı gümüş işlemesine, Mardin cam altı resminden Zonguldak baston yapımına kadar taş işleme, sedef kakma, tespih yapımı, cam üfleme gibi her yörenin ustasının yaptıkları ürünler hakkında bilgi aldı. Geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz’ün tasvir ustası Suat Veral’ın yaptığı gösterileri her yaştan seyirci büyük ilgi ve merakla izledi.