Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak örnek eğitim kampüsü için imzalar atıldı.

Selçuklu Belediyesi’nin eğitime alanında dev bir projeyi daha hayata geçiriyor. Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’ne kazandırılacak olan eğitim kampüsü için Konya Valiliği’nde protokol imza töreni düzenlendi. Konya Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde düzenlenen protokol imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Adem Şahin ve dernek üyeleri katıldı. Kısa süre içerisinde yapımına başlanacak eğitim kampüsü 13 bin metrekare alandan oluşacak ve Konya’da eğitim açığının kapanmasına önemli katkı sağlayacak.

Konya için hayırlı bir işin protokol imza töreni için bir araya geldiklerini ifade eden Konya Valisi Yakup Canbolat, "Selçuklu Belediyesi ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kapsamında bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol kapsamında Selçuklu Belediyemiz 13 bin m’yi ihtiva eden bir okul kampüs inşaatı yapacak. Bu kampüs alanı içerisinde 2 tane 20’şer derslikli okul, yemekhane, spor salonları ve ihtiyaç olan diğer tesisler yer alacak. Selçuklu Belediyesi böyle hayırlı bir işin yapımını üstleniyor ve böyle hayırlı bir hizmete vesile oluyor" dedi.

"Eğitim kampüsü Konya’ya örnek olacak"

Tekli eğitime geçmek için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Canbolat, "Maalesef ki ilimizin merkez ilçelerinde 1800’e yakın derslik açığımız var. Bu noktada tüm hayırseverleri de eğitim kurumlarına hayır yapmaya, okul yapmaya, derslik yapmaya da davet ediyorum. Bu vesile ile de bu hayırlı hizmete vesile olan Selçuklu Belediye Başkanımıza ve değerli ekibine, derneğimize çok çok teşekkür ediyoruz. İlimize kampüs anlamında bana göre de örnek olacak bir tesisi kazandıracaklar. Konya’nın da buna ihtiyacı var. Üniversitelerimizde olduğu gibi artık okullaşmada da bir kampüs anlayışını geliştirmemiz gerekiyor. Çok hayırlı bir hizmete vesile oluyorlar. Allah kendilerinden razı olsun" diye konuştu.

"En değerli projelerimiz eğitim projeleri "

Selçuklu Belediyesi olarak birçok proje yürüttüklerini ama bu projeler içerinde en önemlilerinin eğitim ve çocuklarla ilgili olan projeler olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı uğur İbrahim Altay, "Özellikle SEDEP artık Türkiye’de bir marka haline dönüştü. Fiziki yapıları gerçekleştirirken çocuklarımızın milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu yıl Milli Eğitim müfredatında bu konuda çok önemli değişiklikler oldu. Bu konuya öncülük etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bununla birlikte ilçemizde eğitimin fiziki altyapısına da ciddi harcamalar yapıyoruz. Bu yıl 4 anaokulunun yapımına başlamıştık. Müteahhidimiz çok iyi ve hızlı bir ilerleyince yeni bir 4 anaokulu daha ilçemize kazandıracağız. Böylece 8 anaokulu Selçuklu’ya kazandırılmış olacak. Şuanda ilçemizde 6 spor salonunu da okul bahçelerimize yapmaya başladık. İnşallah onlarda en kısa sürede tamamlanacak" şeklinde konuştu.

"Mimarisiyle Konya’ya değer katacak"

Selçuklu Belediyesi olarak üzerinde uzun süredir çalıştıkları bir projenin de bugün imza aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Altay, "Bu konuda verdikleri desteklerden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Eğitim konusunda ne zaman bir proje ile önünüze gelsek bize hep destek oldunuz. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyoruz. Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi şehrimizin önemli markalarından birisi. Özellikle proje okulu olduktan sonra çok önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz. Fiziki altyapısında eksikliklerin giderilmesi için üzerinde uzun süredir çalıştığımız Türkiye’ye örnek olacak bir proje bugün hayata geçecek. İnşallah en kısa sürede ihalesi yapılarak şehrimize önemli bir okul kazandırmayı planlıyoruz. 2 tane 20 derslikli okul, idari kısımlar, örnek bir spor salonu ve çocuklarımızın yemekhane ve konferans salonu olarak kullanacakları toplam 13 bin m’’lik alandan oluşan ve mimarisiyle de Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’ne yakışır örnek bir proje hayata geçecek. İnşallah buradan nice başarılı öğrenciler, ülkemize katkı sağlayacak gençler yetişecek. Derneğimize de eğitim faaliyetlerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Örnek bir dernek olarak faaliyetlerini yürütüyorlar. İnşallah Mahmut Sami Ramazanoğlu Lisesine, öğrencilerine, Milli Eğitim camiasına hayırlı olmasını ve en kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"

Selçuklu Belediyesi’ne eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Bu çalışma özellikle Konya merkezde var olan derslik açığının kapatılmasına çok güzel bir örnek teşkil edecek. Bu çalışmanın diğer belediyelerimize ve özellikle hayırseverlerimize bir gıpta vesilesi olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’nin Türkiye’nin en başarılı imam hatip liselerinin başlarında yer aldığını ve okul ile ilgili çalışmaların Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği eli ile sürdürdüklerini ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Adem Şahin, "Dernek olarak hedeflerimizden birisi de böyle bir kompleksin yapılmasıydı. Bu noktada bize her zaman destek veren Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Valimiz de göreve başladıkları günden bu yana İmam Hatip camiasına verdikleri destekler ve yangın faciasında gösterdikleri yakın ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.