SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesince Havza ilçesindeki Kevser Cami önünde toplu iftar verildi.

İftara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kaymakam Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrası Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk tarafından yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Murat İkiz'in ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşma yaptı.

Havza’da geçen yıl ile birlikte ikinci kez iftar düzenlediklerini belirten Yılmaz, "Sizler ile güzel oluyor bu iş. İnsanla güzel oluyor. Bu organizasyonları yapmak o kadar zor işler değil. Ama sizler katılınca, zengini, fakiri, bakanı, milletvekili, valimizden, kaymakamımıza toplumun her kesiminden insanların kucaklaşmasını görmek insana büyük mutluluk veriyor. Allah hepinizden razı olsun. Yaklaşan Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramı'nız şimdiden mübarek olsun" dedi.

Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesinin toplu iftar programlarının diğer ilçelerde devam edeceğini sözlerine ekledi.

AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş halkı selamladı. Demircan, Türkiye’nin bölgede güvenli bir liman olduğunu belirterek, "Allah’a şükürler olsun huzur içerisinde oruçlarımızı tutuyoruz. Türkiye çevresinde güvenli bir bölge. Dünyanın dört bir yanda Müslüman kardeşlerimiz zorluklar içerisinde onlara dua edelim" dedi.