Söke’de Türkiye Kızılay Derneği tarafından düzenli olarak sürdürülen kan bağışı toplama kampanyasına vatandaşlar oldukça ilgi gösteriyor.
Sökeli kan bağışçılarının duyarlılığı daha önce hafta bir olan kampanyayı, haftada üç güne çıkardı. Bunun yanında ilçenin madalyalı kan bağışçısı da artıyor. Son olarak İlyas Yaşar Kızılay’a 21. kez kan bağışı yaparak bronz madalya ve teşekkür belgesini aldı. Türk Kızılay’ı 10 ’un üzerinde kan bağışında bulunanlara bronz, 25 in üzerinde kan bağışında bulunanlara gümüş, 35 in üzerinde kan bağışında bulunanlara altın madalya veriyor. Kızılay Söke Şube Başkanı Oğuz Eryıldız, kan bağış kampanyalarına duyarlılığından dolayı İlyas Yaşar’a teşekkür etti.
Kızılay Söke Şubesi Başkanı Oğuz Eryıldız, hedeflerinin Söke’de kan bağışını hafta 5 güne çıkaracak sürekli kan bağışçı sayısına ulaşabilmek olduğunu belirterek; haftada 5 gün hizmet verecek sabit bağış noktası planladıklarını söyledi. Yeni bir sabit kan bağışı noktası için gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Eryıldız, konuyla ilgili cevap beklediklerini söyledi.