Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, kent merkezindeki esnaf buluşmalarına devam ediyor. Mecidiye esnafı ile kahvaltıda bir araya gelen Demir, kent merkezinde yapacakları kentsel düzenlemeleri anlatarak, "Çiftlik ve Gazi caddelerinin yanı sıra Mecidiye Çarşısı'nda ve Saathane civarında ticareti yeniden canlandıracağız" dedi.

ESKİ GÖRKEMLİ GÜNLERDEKİ GİBİ
Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Kayaoğlu ve AK Parti teşkilat üyeleri ile birlikte Mecidiye Çarşısı esnafıyla kahvaltıda buluştu. Hayat Manifatura sahibi Ömer Faruk Şahin ve ortağı Şaban Toprak'ın organize ettiği kahvaltıda esnafın yakın ilgisiyle karşılanan Mustafa Demir, yaptığı konuşmada, özellikle kentsel düzenlemeleri anlatarak kent merkezindeki ticareti eski görkemli günlerindeki gibi canlandıracaklarını söyledi. 

TOPTANCILAR YENİDEN GELMELİ
"Tüm Mecidiye esnafımıza hayırlı ve bereketli işler diliyorum. Rabbim yüzümüzden tebessümü hiç eksik etmesin" diyerek sözlerine başlayan Mustafa Demir, ayrıca şunları söyledi:

"Bedesten Çarşısı bir zamanlar çok canlıydı. Sonra oraya Anakent İş Merkezi yapıldı. Toptancı Arastası ile birlikte o bölgede ticarete darbe vurdu. Sakarya Caddesi'ni kurtarmakla Samsun kurtulmuyor ki. Samsun’un içi gidiyor. Çiftliğe gidip bakalım, dükkanlar boş, esnaflar iş yapamıyor. Subaşı da yavaş yavaş kan kaybetti gitti. Dışardan gelen insanlar, toptancılar artık gelmiyor. Önce buralara getirebildiğimiz kadar insanı getirmemiz lazım mal satmak için. Nereden nasıl getireceğiz bunun yollarını arayacağız.

ANAKENT YIKILACAK, OTOPARK YAPILACAK
1 milyon 300 bin nüfusumuz var. Dışardan yaklaşık 500-600 bin ilave nüfusun bu şehirle irtibatını tekrar kuracağız. Herkes minibüsle gelmeyecek. Arabası olan arabasıyla gelecek. Geldiğinizde arabanızı nereye park edeceksiniz. Nerede otopark, meydanda, yukarda. Senin dükkanın olduğu için gelirsin, dükkanın yok, bu sokağa sen gelir misin? Gelsen arabayı nereye park edeceksin? Ne yapacağız, anakent iş merkezini kamulaştıracağız. Belediyenin parasıyla yapılan iş hanını tekrar parayla satın alacağız. Orayı yıkıp altına 2 kat otopark, üzerine çok güzel oturmaya, bayanların lavabosu, mescidi kafesi, hepsi orada olacak. Çarşıya gelen insanlar oraya rahatça girecek, otopark ücretlerini uygun tutacağız. 


SAATHANE'DE ORTA YOL BULUNACAK
Saathane'de davalık olmuş. Seçimden sonra oradaki esnafla, hak sahipleriyle bir araya geleceğiz. Dosyaları inceleyeceğiz, davaları geri çekeceğiz. Aklın yolu bir. Orta yolu bulacağız, hemen orayı trafiğe açacağız. Tüm bu arastanın kent dokusuyla alakalı bir çalışma yapacağız. Eski Samsun fuarını yeniden inşa edeceğiz."

KENTSEL DÖNÜŞÜM ZARAR VERMEYECEK
Son olarak 'Kentsel Dönüşüm' projesine de değinen Mustafa Demir, "Kentsel dönüşümü Türkiye’nin gündemine taşıyan benim. Yasa çalışmasını yapan benim. Kentsel dönüşüm deyince sana verecek olduğum cevap, Karasamsun var, Hançerli var, Selahiye var, Kökçüoğlu var. Biz o mahalleleri bozmayacağız. Yani Zeytinlik Mahallesi'nin binaları eskidir deyip komple yıkmayacağız. Bütün binaları tek tek inceleyeceğiz" dedi.