KARABÜK (AA) - Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, sadece Çıtır ailesinin yaşadığı ve iki gündür kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlamadığı Ovacık ilçesine bağlı Sofuoğlu köyü Merkez Mahallesi'nin yollarını açtı.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu ilçe merkezi ile Sofuoğlu köyünü arasındaki 20 kilometrelik yol, ekipler tarafından greyderler yarımıyla açıldı.

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin sürekli yanında bulunduğunu, kapalı kalan köy yollarını açmak için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.

Yoğun kar yağışıyla kapanan onlarca köy yolunun büyük bir kısmını açtıklarını, sadece 16 köye ulaşımın sağlanamadığını belirten Uzun, "Bu gün sadece bir ailenin yaşadığı Sofuoğlu köyü Merkez Mahallesi'nin yollarını açtık. Bu yol 2 gündür kapalıydı. Birçok hasta vatandaşımızı hastanelere götürdük. Askere gitmek için yola çıkan gencimizi de otobüsüne ulaştırdık. Siparişler var. Maya, sigara ve ekmek gibi. Köy yollarını açarken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da gideriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Köy sakini Sefer Çıtır ise yolun açılmasından mutlu olduğunu vurgulayarak "Köyümüzde kış şartları ağır. Yollarımız açılmazsa ben ve ailem sıkıntı yaşarız. Kış aylarında köyde bir tek ben ve ailem var. Yazları bazı komşularımız geliyor köye ama şimdi yalnız yaşıyoruz. Yollarımız kapanınca kötü oluyor" dedi.