İzmir’in Selçuk ilçesindeki meclis toplantısında yaşanan Cemevi tartışmasına, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.
Selçuk ilçesinde, Şubat ayı meclis toplantılarının ikinci birleşiminde tartışmalara neden olan Selçuk Kültür Evi’nin isminin Cemevi olarak değiştirilmesine ilişkin önerge sırasında mecliste yaşananlar, Alevi vatandaşları kızdırdı. Bazı meclis üyelerinin önergeye çekimser oy kullanması ve meclisteki yaşananlar ilçede tartışma konusu olurken, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi de, Selçuk Kültür Evi’nde bir açıklama yayımlayarak yaşananları eleştirdi. Derneğin Sekreteri Deniz Fırat Doğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin cem evleriyle ilgili verdiği kararı hatırlatarak, Selçuk meclisinin de sunulan önergeye verilen çekimser oyların vicdanları yaraladığını belirtti.
Doğan, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sunulan önerge Selçuk Belediyesinin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında görüşüldü. Sunulan önergeye CHP’li meclis üyeleri kabul, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri hukuki yolları gerekçe göstererek çekimser oy kullanmalarına rağmen sunulan önerge meclisten geçti. Selçuk Belediye Meclisinde çekimser oylara rağmen geçen tasarı, Selçuk’ta yaşayan Alevi toplumunca her ne kadar sevinçle karşılansa da çekimser kullanılan oylarda o kadar eleştirildi. Selçuk Belediye Başkanlığına Cemevleri İbadethanedir önergesini sunan ve onayı ile belediye meclisinden geçmesini sağlayan tüm meclis üyelerine Alevi toplumu adına sonsuz teşekkür ederken, çekimser oy kullanan sayın meclis üyelerini de kendi vicdanları ile baş başa bırakıyoruz."