Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kent genelinde faaliyet gösteren 9 amatör spor kulübüne bir kez daha forma, krampon ve futbol topundan oluşan malzeme yardımı yaptı.
Akdeniz Belediyesi yetkilileri, düzenlenen bir törenle kentteki spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcularına malzeme dağıtımı gerçekleştirdi. Yenimahalle’de bulunan Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesislerinde düzenlenen törene, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe ve Bedrettin Gündeş, Akdeniz Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu, Belediye Meclis üyeleri Ayşe Aydoğan, Hediye Eren ve İbrahim Selçuk katıldı. Özellikle futbol branşında faaliyet gösteren amatör kulüplerin temsilcileri ve çok sayıda genç sporcu da törende hazır bulundu. Törende malzeme yardımı yapılan kulüpler ise Karacailyas Spor, Demir Spor, Gençlerbirliği, Huzurkent, Akdenizgücü, Kuvayi Milliye, Yenitaşkent, İçel Spor ve Türkocağı Spor Kulüpleri şeklinde sıralandı.
Amatör kulüplere 2015 yılında da mutlu haberi veren Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür eden Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, belediyenin amatör kulüplere bakış açısının kendilerini son derece memnun ettiği ifade etti. Belediyenin desteğiyle Akdeniz Belediyespor’un da başarıdan başarıya koştuğuna değinen Ertaş, “Sadece futbol değil, farklı branşlarda birçok sporcuya ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyespor, geçtiğimiz yıllarda U17’lerde Türkiye 2’nciliği, U19’larda Türkiye 3’üncülüğü gibi 1083 takım arasında çok büyük başarı elde ettiler. Müthiş bir altyapı oluşturdular. Amatör kulüpler olarak bizim en büyük sıkıntımız altyapı konusundaydı. Eş başkanlarımıza bunu aktardık, kendileri de çok ilgili davrandılar ve özellikle eski beldelerde bulunan sahaları, Meclisin de uygun görmesi halinde tahsisinin sağlanacağını ifade ettiler. Ben Eş Başkanlarımıza, amatör kulüplere malzeme, lojistik, altyapı ve benzeri her türlü katkıları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise sporun kendilerinin en temel çalışma alanlarından biri olduğuna işaret etti. Mutlu, “Bundan sonra da spora ilişkin çalışmalarımız daha yaygınlaşacak. Mahallelerimizde halkımızın ve gençlerin spor aktiviteleri ve imkânlarına daha kolay ulaşmasını temin etmeyi hedefliyoruz. Öte yandan özellikle kız çocuklarının sporla daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Bugün gençliğin en temel sorunlarından biri sigara, madde bağımlılığı olduğunu biliyoruz. Bundan kurtulmanın en iyi yolu sağlıklı bir bedene sahip olmaktan geçiyor. Bunun olanaklarının arttırılması için çabalarımız bundan sonra da devam edecek. Ben sporcu gençlerimizin yeni malzemelerini iyi günlerde kullanmalarını diliyorum” dedi.
Sporun toplumu kaynaştırdığı, kardeşlik ve barışı simgelediğini dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk de sporun birleştirici bu gücünden daha çok yararlanmak istediklerini söyledi. Çocukların kahve köşelerinde, kötü alışkanlıkların pençesinde olmaktan kurtaran tüm kulüp yönetici, temsilci ve hocalarına minnettar olduklarının altını çizen Türk, “Mithat Başkan’ın sözünü ettiği sahalarla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkilileri ile bir görüşme yaptık. Bizim toplam 4 sahamızın 1 milyon 400 bin TL tutan onarımının Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanması konusuna kendileri de sıcak bakıyorlar. Bu tesislerin dinlenme, yıkanma, soyunma bölümlerinin ideal koşullarda yapılması, gençlerimizin antrenman ve maçlarını yapabilecekleri modern alanlara sahip olmaları açısından son derece önemlidir. Yine Milli Emlak’a ait 2 sahamız için de gerekli girişimleri yaptık. Bunların da bu kapsamda değerlendirilebilmesi ve spor kulüplerine tahsisi için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kapalı spor sahalarımızdan da gençlerin en iyi şekilde yararlanması için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor. Önemli olan bu alanların sporcu gençlere ardına kadar açık olmasıdır, çünkü bu çocuklar bizim geleceğimizdir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 9 kulübe malzeme yardımı yapıldı.