Yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na veya Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Sosyal destek programı kapsamında dağıtılacak olan yardım Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nca hazırlanan sosyal nitelikli harcamalar için ayrılan kaynağın 104,2 milyar lira olduğu belirtildi.

PARA1.jpg

DESTEK YARDIMI İÇİN NEREYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

Desteklerden yararlanmak için ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na veya Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Başvuruda ise kimlik kartı yeterli oluyor.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Asker ailesine, kadınlara, çocuklara yönelik eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak gibi amaçlarla ihtiyaç sahibi kişiler koruma altına alınıyor. İhtiyaç sahiplerine düzenli ödeme yapılacak

ENERJİ FATURASI

Son zamlanan elektrik faturaları doğrultusunda destek tutarı evde yaşayan kişi sayısına göre 103 lira ila 206 lira arasında değişiyor. Bu destekten faydalanabilmek için hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. Bu yılki tutar 1417 TL ve ödemeler PTT şubelerinden temin ediliyor.

CİHAZA BAĞIMLI HASTANIN ELEKTRİĞİ

Kronik hastalık sahibi, cihaza bağımlı olarak yaşamını sürdüren hastaların elektrik faturasının 200 lirasını devlet karşılıyor. birikmiş ve ödenmemiş elektrik borçları tek kalemde siliniyor. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların SGK'dan kesintisiz güç kaynağı temin etmemiş olması gerekiyor.

YAKACAK SAĞLANIYOR

Aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden az olan hanelere kömür ve doğalgaz desteği sağlanıyor.

ASKER AİLESİNE YARDIM

Askerin, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi için aylık 500 lira olmak üzere 2 aylık periyotla 1.000 lira düzenli yardım veriliyor.

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI

Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için her ay düzenli olarak 300 lira ödeme yapılıyor.

PARA 3.jpg

ŞARTLI EĞİTİM

Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimi için yardım yapılıyor. İlkokul öğrencisi erkek için 55 lira, kız öğrenci için 60 lira. Ortaokul öğrencisi erkek için 70 lira, kız öğrenci için 90 lira.

İŞE YÖNLENDİRME

18- 55 yaş aralığında bulunan vatandaşların iş görüşmeleri yapabilmeleri için yol parası veriliyor.

İŞE BAŞLAMA

İhtiyaç sahibi vatandaşın, İşkur’un işe yönlendirmesi sonucu işe yerleşenlere bir defaya mahsus veriliyor. Asgari ücretin 3’te 1’i kadar ödeme yapılıyor. Bu yıl için 1.417 lira ödeniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.