Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu’nun (SKMYO) ‘Sağlıklıysan Hayat Var’ isimli projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

ISUBÜ Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu’nca hazırlanan ‘Sağlıklıysan Hayat Var’ isimli proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-1 Özel Çağrı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Topluluk Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Burhan Duman ve Öğretim Görevlisi Ahmet Aydın’ın yürütücülüğünde geliştirilen proje; ülkenin geleceği olan gençlerin daha sağlıklı, daha güvenli, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak yetiştirilebilmesi adına spor yapmaya yönlendirerek, her türlü olumsuz davranıştan özellikle teknoloji ve zararlı madde bağımlılıklarından uzak tutmayı amaçlıyor.

Yaklaşık 9 ayda tamamlanması planlanan proje kapsamında, uzman kişilerce eğitim ve seminerler verileceği, geziler ve sosyal faaliyetler düzenlenerek sağlıklı yaşam ilkelerini kazanmaları ve geliştirmelerinin sağlanacağı belirtildi.

Eğitim ve sosyal faaliyetlerin yanında ayrıca, gençleri spora özendirerek yapılacak olan doğa gezileri ve yürüyüşleri ile hem sağlıklı bir yaşama hem de petrol ürünlerinin tabiata verdiği zararlara dikkat çekileceği aktarıldı.

Daha önce de desteklenmişlerdi

2017 yılında da üç boyutlu (3D) oyun projesi de yine Uluborlu MYO Öğrenci Topluluğu’nun aynı yıl içerisinde ikinci projesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazanmıştı.