Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Gaziantep Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, Cumhuriyetin ilanının 94’üncü yıldönümü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çeken Yetkinşekerci, “Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının, tarihin kaydettiği ender başarılardan birisi olduğuna dikkat çeken İbrahim Yetkinşekerci, mesajında, "Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Millet olarak son dönemde yaşadığımız olumsuzlukları yine millet olarak birlik içerisinde aşmak durumundayız. İnanıyoruz ki, Türk Milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecek ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaktır" ifadelerine yer verdi.

Atatürk’ün veciz sözüne de yer veren Yetkinşekerci’nin mesajında, "Ulu Önderin, ‘Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözlerinden gerekli mesajları almış nesiller olarak beklentilerin ve bu çerçevede neler yapmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Gaziantepli Genç Girişimciler olarak, ülkemiz ve milletimiz için çalışıp, üretmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını kutluyorum" denildi.