Sezonun sona ermesinin ardından Kayyum Heyeti'nin aldığı kararla Samsunspor Olağanüstü Genel Kurulu, bugün Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(SMMMO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Bugün gerçekleştirilecek ilk oturumda yeterli çoğunluk sağlanmaması durumunda 2 Haziran tarihinde, yine aynı yerde 2'nci kongre yapılacak.

TAHSİN KOSİF VE KEMAL YAZICI
Kongre kararı alınmasından bu yana bir çok ismin başkanlık için isminin geçmesine rağmen henüz net bir aday bulunmuyor. Son zamanlarda yaptıkları görüşmelerle dikkat çeken Samsunspor'un eski oyuncuları Celil Sağır, Cenk İşler, Ercan Koloğlu ve Serkan Aykut'un kongrede aday olması bekleniyor. Bunun dışında, Tahsin Kosifoğlu ve Kemal Yazıcı'nın ismi de, Samsunspor Başkanlığı'yla birlikte geçiyor.

Geçtiğimiz sezonun 2'nci yarısında gerçekleştirilen kongrede yönetim çıkaramayan Samsunspor, Kayyum Heyeti'ne geçmişti. Yaşanan sıkıntılar ve önceki dönemlerde yapılan yanlış transferlerden dolayı, özellikle 2'nci yarıda iyi bir grafik çizemeyen Samsunspor, Spor Toto 1'inci Lig'den küme düşerek 2'nci Lig'e gerilemişti.