Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından düzenlenen hizmet gezileri devam ediyor.

SASKİ hizmet gezileri devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 19 akademisyen yapımı devam eden Akçay Barajı’nı ziyaret etti. Mühendisler projeye tam not verdi. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 19 akademisyen Pamukova’nın bin metre rakımlı Eskiyayla bölgesinde inşa çalışmaları devam eden Akçay Barajı’nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında SASKİ yetkilileri tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirilen akademisyenler, daha sonra inşaat havzasını gezerek yerinde incelemelerde bulundu.

Yürütülen projenin Sakarya’nın içmesuyu ihtiyacına katkı sağlama noktasında büyük önem arz ettiğini söyleyen Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Doğan, “Aynı zamanda sağlayacağı enerji üretimiyle de bu noktada şehrimiz için önemli bir potansiyel oluşturacak. Belediyeler genelde bu gibi projelerle pek uğraşmıyorlar. Ama Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bu projeyle diğer belediyelere örnek oldu. Ülkemizde enerji üretimine katkı sağlayan belki de tek belediye Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi.

İnşaat Mühendisliği Hidrolik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Fatma Demir ise, “Çok büyük bir proje. SASKİ başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu geziyi düzenleyerek çalışmaları ilgili akademisyenlere tanıtma düşüncesi neticesinde ortaya hoş bir etkinlik çıktı” diye konuştu.