TRABZON (AA) - Trabzon'da bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali" sona erdi.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonunca organize edilen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar, Beşikdüzü, Of ve Maçka belediyelerinin de desteğiyle gerçekleştirilen festival kapsamında, yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları sahne aldı.

Ortahisar ilçesindeki Zağnos Vadisi'nde düzenlenen kapanış töreninde, katılımcı ülkeler ilk olarak bayrak seremonisi gerçekleştirdi. Program daha sonra Kuşak Halk Dansları Topluluğu'nun halkoyunları gösterisi ile devam etti.

Festival kapsamında katılımcı ülkelere çeşitli alanlarda plaket, kupa ve hediyeler sunuldu.

Ödül töreninin ardından Vira Cemal sahne aldı. Katılımcılar, çalan müzikler eşliğinde horon oynadı. Cemal, 15 Temmuz'a kısa bir süre kaldığını hatırlatarak "15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onları unutmadık, hiçbir zaman da unutmayacağız. Şehitlerimizi her zaman anacağız." diye konuştu.

Program, Göksel'in sevilen eserlerini seslendirmesi ile devam etti. 6 Temmuz'da başlayan ve 8 gün süren festivale, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Kosova, Azerbaycan, Bulgaristan, İran ve Kamerun'dan halk oyunları topluluğu katıldı.