Türkiye'deki üniversite yerleşkeleri arasında 'ilk'lere imza atmasıyla dikkat çeken Ardahan Üniversitesi'nden (ARÜ) güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ardahan'a gelen ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret ederek ARÜ Yenisey Yerleşkesi'ni gezen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ARÜ Yenisey Yerleşkesi'nde önümüzdeki günlerde dokuz delikli profesyonel bir golf sahasının yapımına başlayacaklarını bildirdi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan'da Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'la bir araya geldi. Ağaoğlu'nun Ardahan Valiliği'ndeki ziyareti sırasında bir açıklama yapan Vali Azizoğlu, golf sahası projesinin Ardahan'a havaalanı yapılmasını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

AHMET AĞAOĞLU'NDAN BİR MÜJDE DAHA

Valilik ziyaretinden sonra Ahmet Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Proje Koordinatörü Özgür Hamza Küçük ve Golf Antrenörü Tarkan İli de katıldı.

Rektörlük makamındaki ziyarette, yapımı devam eden golf sahası hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyaret sonrası ARÜ Yenisey Yerleşkesi'ni gezen Başkan Ağaoğlu, burada dokuz delikli profesyonel golf sahasının yapılacağını müjdeledi. Ahmet Ağaoğlu, ARÜ Yenisey Yerleşkesi alanında profesyonel oyuna imkân veren ve yerli-yabancı turist çekecek olan sahanın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirdi.

Öte yandan Ardahan'da müthiş bir golf potansiyelinin bulunduğunun altını çizen Ahmet Ağaoğlu, "Bu bölgenin çocukları spor alanında da yetenekli. Bizim de amacımız bu yetenekleri bulup çıkartarak ülkemizi her alanda olduğu gibi spor alanında da en ileri düzeyi taşımaktır." diye konuştu.