Osmaniyeli judocu Yalçın Çalık, Samsun’da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne (TOHM) davet edildi.

Judo Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan 14-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Yıldızlar Judo Türkiye Şampiyonası’nda +73 kiloda mücadele eden Yalçın Çalık turnuvada Türkiye beşinci olarak derece elde etmişti.

Judocu Yalçın Çalık yarışmanın ardından 40 sporcunun arasından ilk 4 sırada yer alarak Samsun’da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezine seçilme başarısı elde etti.

Osmaniye’de eğitim gördükleri süre boyunca kendilerine her türlü desteği veren Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e ve İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Mustafa Zıpır’a teşekkürlerini ileten Yalçın Çalık, başarılı olabilmek ve Türk sporuna katkıda bulunmak için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Osman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir Yalçın’ı başarısından dolayı kutlayarak, “Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen geleceğin şampiyonlarının yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri adını taşıyan proje sayesinde, yeni nesiller Türk sporu adına önemli başarılar elde edecek. Sporcu kardeşlerimizin de yakalamış oldukları bu fırsat kendileri açısından son derece önemli, bizler için de gurur verici bir durumdur. Kendilerini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.