Şanlıurfa’da bu yıl ilki düzenlenen İsot Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Eyyübiye ilçesindeki Ulu Caminin önünden başlayan kortej yürüyüşü, tarihi çarşılar bölgesinde bulunan Barutçu Hanında son buldu. Burada müzik dinletisi eşliğinde “Tarladan Sofraya İsot Serüveni’ adlı fotoğraf sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Vatandaşlar serginin ardından verilen kokteyl ile isot ürünlerinin de tadına baktı.

Tarihi handa düzenlenen programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Şanlıurfalı sanatçı Sedat Anar’ın mini konseri ile süren etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz İsot Festivalinde halkımızla bir arada olmak bizi onurlandırmıştır. Şanlıurfa ile özdeşleşen isot tarlada başlayarak alın teri olarak toprakta yerini buluyor. Alın terinin üretmiş olduğu bu ürün Şanlıurfa sokaklarında, avlulu evlerinde, damlarında kadınlarımızın maharetli elleri ile hazırlanmaya başlanıyor. Burada yaşam biçimi olarak hazırlanılan pul biber haline getirilin istomuz, tarihi çarşılarına tarihi sokaklarını servis amaçlı ve satış amaçlı süslüyor. Festivalimiz hayırlı olsun” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, ilki düzenlenen festivalin çok geç başlanılmış bir festival olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi.