Sancaktepe Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikram etti. İkram edilen binlerce aşure vatandaşlar tarafından kısa sürede tüketildi.

Sancaktepe Belediyesi, Samandıra Meydanı’nda Muharrem Ayı nedeniyle binlerce kişiye aşure ikram etti. Etkinlikte Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, vatandaşları yalnız bırakmadı. Başkan Erdem vatandaşlara aşure ikram ederek Muharrem Ayı’nı kutladı. Aşuresini alan vatandaşlar çevrede bulunan banklara oturarak yedi. Binlerce kişilik aşure, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle kısa sürede tükendi.

Aşure dağıtım etkinliğiyle ilgili konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Aşure geçmişten günümüze uzayan renklerin buluştuğu, gönüllerin buluştuğu lezzeti tadı gerçek anlamda doyumsuz olan yiyeceklerimiz içerisinde de en mükemmel olan gıdalardan bir tanesidir. Mübarek Muharrem Ayı içindeyiz. Muharrem’in 10’uncu gününü geçtik. Aşure günündeyiz. Cenab-ı Hak, Muharrem Ayı içinde ibadet yapan Müslümanların ibadetlerini kabul eylesin. Aşureler de bir tarafıyla şifa olsun. Bir tarafıyla da aşurenin içindeki renklerin buluşması gibi tüm ümmetin gönüllerde buluşmasını temenni ediyorum” dedi.