Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında Marmaraereğlisi ilçesinde ikamet eden vatandaşlara Saray ilçesi mahallelerinin tanıtımı yapıldı.

Düzenlenen gezi programı Saray ilçesi Safaalan Mahallesi mesire alanı ile başladı. Burada vatandaşlar piknik yaparak, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Safaalan Yöresel Ürünler Tanıtım yerinde manda yoğurdu ve yöresel ürünlerin lezzet tadımının da yapıldığı programda, Güngörmez mağaralarında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bahçeköy ve Güngörmez mahallerinde proje kapsamında açılan tesislerin ziyaretleri ile gezi programı sona erdi. Gün boyu süren gezi sonunda vatandaşlar, doğa ile baş başa olma, yöresel lezzetlerin tadına bakma ve projeden destek alan vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldular.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, “Düzenlediğimiz gezilerimiz ile kırsal mahallelerimizde yürüttüğümüz projelerin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımız Tekirdağ’daki değerleri ve yöresel lezzetleri görerek tanıma imkanı buluyorlar. Daire Başkanlığı olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.” dedi.