KASTAMONU (AA) - Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kırık Barajı yapım çalışmalarını inceledi.

Kastamonu-Ankara kara yolunun 20. kilometresinde Karasu Deresi üzerinde yapılan Kırık Barajı yapım çalışmalarını inceleyen Karadeniz ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı ve beraberindekiler, DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu ve mühendislerden bilgi aldı.

Karadeniz, barajın yapımıyla hem il merkezinin içme suyunun karşılanacağını hem de Taşköprü ilçe sınırlarına kadar olan arazinin sulanabileceğini söyledi.

Barajın tarımsal getiriye önemli katkı sağlayacağını dile getiren Karadeniz, "Baraj 2020 yılında içme suyu alınabilecek duruma gelecek. Kastamonu'nun nüfusu mevcut trendiyle giderse 70 yıl içme suyu ihtiyacını karşılayacak ama trend değişirse bu süre de değişir. Tahminim, Kastamonu merkezi hızlı şekilde nüfus artışı yaşayacak bir yerleşim yeri." dedi.

Kırık Barajı'nın tamamlanmasıyla İhsangazi Ovası ve Beşdeğirmenler mevkisinden Taşköprü'ye kadar olan 92 bin 270 dekarlık arazinin zirai su ihtiyacını giderilecek. Baraj ile Kastamonu şehir merkezi ve çevresine yıllık yaklaşık 14 milyon metreküp içme suyu aktarılacak.

Barajın hizmete alınmasıyla milli ekonomiye yılda 52,7 milyon lira katkı, bin 585 kişiye de istihdam sağlanması hedefleniyor.