Diyarbakır polisi, özellikle çıkış saatlerinde okul önlerinde bekleyerek uyuşturucu satıcılara yönelik uygulama başlattı.

Diyarbakır polisi, öğrencilerin uyuşturucu batağına düşmelerini önlemek için çalışmalarını sıklaştırdı. Bu kapsamda, kentte bulunan tüm lise ve ortaokulların önüne konuşlanan polis, şüpheli gördüğü gençlerin üzerini arayarak GBT sorgusundan geçirdi. Olumsuzluklara karşı ekiplere motorize birlikler de eşlik ederken, dedektör köpeklerde etrafta bulunun parklardaki çöp kutularını aradı.

Okul yanındaki parklar da kıskaçta

Diyarbakır polisi, okul çıkışında yakınlarda bulunan parklara giden öğrencileri de takip etti. Uyuşturucu satıcılarının parkları mekan seçtiğini gören polis, burada öğrenci olmayanların üzerlerini didik didik aradı. Kadın polisler de parkta bulunan kız öğrencilere uyuşturucunun zararları konusunda uyarıda bulundu. Max adlı dedektör köpek, parka getirilerek zula diye tabir edilen saklama bölgelerinde uyuşturucu olup olmadığını kontrol etti. Uygulamaların her gün, okul önlerinde devam edeceği öğrenildi.