Müslümanların ibadetlerini yerine getirdiği kandil günleri, internet kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid kandillerinin tarihleri her sene değişiklik göstermektedir. Hicri takvime göre belirlenen dini günler, her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanmaktadır.  İnternet kullanıcıları, "Kandil günleri 2022", "Regaib Kandili ne zaman 2022?", "Miraç Kandili ne zaman 2022?", "Mevlid Kandili ne zaman 2022?" konularını araştırıyor. Detaylar haberimizde... 

KANDİL GÜNLERİNİN ÖNEMİ

Müslüman dünyası için bazı özel sayılan dini günler bulunmaktadır. Özellikle bu dönemler Müslümanlar camilerde veya evlerinden dua edip, namaz kılıp, Kur’an-ı Kerim okurlar. Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandilleri de özel sayılan bu günlerdendir.

KANDİL GÜNLERİ NASIL BELİRLENİR?

Ancak bu özel günler her yıl farklıdır. Çünkü Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanmaktadır.  Hicri takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir, belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu sebeple dini günler her yıl değişir.

2022 KANDİL GÜNLERİ 

3 Şubat PERŞEMBE : REGAİB KANDİLİ
27 Şubat PAZAR: MİRAC KANDİLİ
17 Mart PERŞEMBE:  BERAT KANDİLİ
7  Ekim CUMA: MEVLİD KANDİLİ 

2022 Ramazan Bayramı

1  Mayıs PAZAR: AREFE
2  Mayıs PAZARTESİ: RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)
3  Mayıs SALI: RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
4  Mayıs ÇARŞAMBA: RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

2022 Kurban Bayramı

8  Temmuz CUMA: AREFE
9  Temmuz CUMARTESİ: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)
10 Temmuz PAZAR: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)
11 Temmuz PAZARTESİ: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)
12 Temmuz SALI: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

2022 Mevlid Kandili Ne Zaman?

2022 Mevlid Kandili 7 Ekim Cuma gününe denk gelmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.