İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesini eleştirdi. Usta, projenin seçim yatırımı olduğunu belirterek, "Hem ekonomi açık verirken, hem bütçe açık verirken böyle büyük bir projeyi nasıl hayata geçireceksin" diye sordu.

'BÜTÇE YOK'    

Usta, projenin seçim yatırımı olduğunu ileri sürerek, hazinenin sosyal konutları yapmaya bütçesinin olmadığını savundu. Erhan Usta, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Bu seçim hazırlığıdır. Ülkenin buna ayıracak kaynağı yok. Beş kuruşa muhtaç hale gelen bütçe ile nasıl yapacaksın. Böyle büyük bir konut projesini, ağaç mobilya dışardan gelirken nasıl yapacaksın. Seçim öncesi milletin oyunu çelmeye yönelik bir uygulama. Hem ekonomi açık verirken, hem bütçe açık verirken böyle büyük bir projeyi nasıl hayata geçireceksin. Milleti kandırmaya yönelik seçim öncesi atılan bir adımdır. Bunu siyasi olarak etik ve ahlaki bulmuyorum." dedi.

sosyal konut 1209.webp 2.jpg 3

'NASIL YAPACAKLAR?'

Usta, hükümetin bütçenin 491 milyar açık vereceğini söylediğini de hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Sağlam hiç bir kanaldan ekonomiye para girişi yok. Cari açık ilk 7 ayda 37 milyar dolar, bunun 24 milyar doları kaynağı belirsiz, nereden geldiği belli olmayan parayla finanse edilmiş. Türkiye'ye yatırımcı yatırım yapmıyor. Türkiye'ye para girişi yokken bu projeyi nasıl yapacaklar bunu açıklasınlar."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.