Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Lezzet Festivali’ni takip etmek için Adana’ya gelen ulusal basın mensuplarına yaptıkları hizmetleri yerinde gösterdi.

Dilberler sekisi civarında gerçekleştirilen kahvaltı programı sonrası Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve ilk olarak bu yıl 24’ncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali’nde kullanılan alanda düzenlenen Adana Lezzet Festivali’nin açılış törenine ulusal basın temsilcileri ile birlikte katılan Başkan Sözlü, sonrasında alanı gazetecilerle birlikte gezdi ve kurulan stantları ziyaret ederek gazetecilere Adana lezzetlerini tattırdı.

Devlet Bahçeli Köprüsü’nü incelediler

Festivalin açılış töreni sonrası gazetecilerle birlikte bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde, kentin gelecekteki 30-40 yıllık ulaşımını rahatlatacak olan ve 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan Devlet Bahçeli Köprüsü şantiye alanına giden Başkan Sözlü, burada köprünün yapım aşamalarını, tamamlandığında hükümetin Adana’daki şehir plancılığı noktasında herhangi bir görüş alışverişinde bulunmadan yaptığı yatırımların da ulaşım yükünü omuzlayacağını aktardı.

Sahil yolu manzarasına hayran kaldılar

Devlet Bahçeli Köprüsü’nün şantiye alanındaki bilgilendirme gezisinin ardından Adana’nın prestij projesi olarak bilinen Adnan Menderes Sahil Yolu’na gelen Başkan Sözlü, mevcut bulvarın bir şeridinin trafiğe kapatılarak yerine, bisiklet ve koşu yolu, kaldırım, sahil düzenlemesi ve rekreasyon uygulaması yapıldığını, daha önce burada seyyar satıcıların ve izinsiz kaldırım işgallerinin yoğun olduğunu ifade etti. Gazeteciler ise Adnan Menderes Sahil Yolu’ndaki gezinti esnasında manzaraya hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Çokçapınar’da mangal başına geçti

Başkan Sözlü ulusal basın temsilcileri ile olan programını doğup büyüdüğü Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde sonlandırdı. Köydeki çiftlik evinde kurulan mangalın başına geçen Başkan Sözlü, yemeğin ardından ulusal basının temsilcileri ile bir araya gelmekten dolayı bahtiyar olduğunu ifade ederek onları uğurladı.