Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğini yaptığı “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Batmanlı 2 bin 500 çocuk Samsun’a gelerek kültürel ve sosyal faaliyetlere katılacak.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Güneydoğu’da bulunan 50 bin öğrencinin batı illerine getirilerek kaynaştırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğini yaptığı proje kapsamında Samsun’a 6 ay içerisinde kademeli olarak 2 bin 500 Batmanlı öğrenci gelecek.

Samsun Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen Biz Anadoluyuz Projesi toplantısında açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Türkiye genelinde 50 bin öğrencinin Güneydoğu illerinden batı illerine getirilerek çocuklar arası kaynaşma hedefleniyor. Oradaki çocuklarımız terör etkisi altında ülke sevgisi ülkenin diğer bölgeleri ile iletişim konusunda farklı önyargılarla yetişiyorlar. Ülkemizin bir bütünlüğü açısından çocuklarımızın doğulusuyla batılısıyla birbirlerini sevmeleri açısından önemli bir proje. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Gerçekten o bölgelerde başka hiçbir ile gitmemiş İstanbul gibi Samsun gibi illere gelemeyen köyündeki bir çocuk oradaki çevresel etkilerin etkisinde ülkesini tanıyamıyor ve çok rahat bir şekilde de örgütlerin tuzağına düşebiliyor ve örgütlerin yönlendirilmesine açık olabiliyor. Halbuki biz onlara buralara getirerek buradaki çocuklarımızla ülkenin birliği bütünlüğü onlara olan sevgimiz saygımızı göstererek, onlara güven vermemiz lazım aksi takdirde çocukları gerçekten kendilerini dışlanmış hissederler. En azından bunun yanlış olduğunu buradaki sevgimizle onlara olan ilgimizle inşallah bütün kurumlar göstereceğiz” dedi.

“2 bin 500 öğrenci Batman’dan Samsun’a gelecek”

Proje çerçevesinde 6 ayda 2 bin 500 öğrencinin Samsun’a geleceğini ifade eden Vali Kaymak, “Proje çerçevesinde ilimize 2 bin 500 öğrenci Batman ilinden gelmesi planlandı. Batman Valiliği ile koordine içindeyiz. Bu çocuklarımızın Batman’dan Samsun’a kadar gelmelerini Batman Valiliği yapacak. Uçak tutarak onları bize gönderecek. Çocuklarımız 13 Ekim Cuma günü gelecek Cuma ve Cumartesi yatacaklar, Pazar günü de akşama doğru uçakla tekrar Batman’a dönecekler. Burada kalacakları iki günlük süreç içinde ilimizi tanımaları, ilimizdeki çocuklarla kaynaşmaları önemli. İlimizdeki kamu kurumları ve özel sektörle ortaklaşa hareket edeceğiz. Amacın hasıl olması önemli ilimizde kaldıkları sürece masraflar ilimizdeki kurumlarca karşılanacaklar. Bu bir kültür projesi. Samsun’u ve Samsunluları tanımaları, ülkemizi tanıyıp sevmeleri çok önemli. Onların yaşadıkları tramvaya karşı onları sevdiğimizi bir ve beraber olduğumuzu gösterme açısından önemli. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Gelen çocuklarımıza hediyeler alacağız. Aldığımız hediyelerde ‘Biz Anadoluyuz’ yazısı olacak. Bugün yaptığımız toplantı ile daha fazla ne yapabiliriz diye düşüneceğiz. Bu çocukları içinde bulundukları psikolojiden kurtarıp, ülkenin değerli bir yurttaşı olarak yetişmelerini ve bunu hissettirmemiz lazım” diye konuştu.

Batman’dan Samsun’a gelecek ilk öğrenci kafilesi 185 kişiden oluşacak. 13-15 Ekim tarihleri arasında Samsun’da kalacak öğrenciler, Gençlik Kampında misafir edilecek. Bu projeyle toplamda 2 bin 500 öğrenci Batman’dan Samsun’a gelecek.