Emekliler bu yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1000’er lira bayram ikramiyesi alacaklar. Bu yılki ödemeler ise Mayıs ve Ağustos'ta yapılacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Haziran,Arefe günü 3 Haziran, 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geldiğinden emeklilere 100 lrailık bayram ikramiyesinin mayıs sonuna kadar ödenmesi bekleniyor. 

KANUNDA YAZILI

Emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemezken, bayram ikramiyesi için de bu durum geçerli. Emeklilere yılda iki kere 1000 TL bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin 5510 sayılı kanunun ek 18’inci maddesinde, ‘Bu madde kapsamında yapılan ödemelerden kesinti yapılamaz ve bu ödemeler haczedilemez’ ifadeleri yer alıyor.

İKİNCİSİ AĞUSTOS'TA

Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos’ta kutlanacak ve Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geleceğinden, İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor. Yine bu tarihe kadar emekli olanlar da 1000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. İlk ikramiyeden sonra emekli aylığı bağlananlar, 2019’u 1000 lira ikramiye ile kapatacak. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından duyurulacak.

HİSSE ORANINA GÖRE ÖDEME YAPILACAK

Vefat eden sigortalılardan dolayı aylık almakta olan hak sahiplerinin (dul, yetim) bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılmakta. 

İŞ GÖREMEZLİK AYLIĞI ALANLAR

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeneceği belirtiliyor.