Günümüzde başarı konusunda binlerce kitap, bilimsel makaleler yazılmakta, konferanslar verilmekte... Herkes başarının arkasındaki yöntemleri, sırrı merrak ediyor.

Bir kadın olarak, yoğun bir çalışma temposu içerisinde oldum bugüne kadar. Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı olarak atıldığım serüvende, birçok kurumsal ve üst düzey firmada yöneticilik yaptım... 

Şimdi ise Samsun Gazetesi bünyesinde çalışma hayatımı devam ettiriyorum.

Bugüne kadar edindiğim tecrübelerim bana şunu gösterdi... Başarılı olmanın yolu inanmak, çalışmak ve istikrardan geçiyor...

Başarılı olmak istiyorsanız ilk önce başarılı olacağınıza inanmanız gerekir. Kendinize inanma ve sıkı bir çalışma sizi başarıya ulaştıracaktır.

Başarı emek verenlerin, disiplinli olanların, özveri gösterenlerin ve cesaret edenlerin ulaşacağı bir noktadır.

Ne demiş atalarımız, "Emek olmadan yemek olmaz."

Ancak şunu unutmamak gerekir ki, başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Yani başarının sonu yoktur, daima bir hedefiniz olsun.

Başarılı ülkelere şöyle bir baktığımızda hemen hemen hepsinde çok ciddi bir çalışma disiplini olduğunu görmekteyiz. Almanların çalışma disiplininden bahsedilir hep. Yine Uzak Doğu ülkelerindeki insanların ne kadar çok çalıştığı ve bu çabalarıyla başarıyı nasıl yakaladıkları yönündeki konuşmalara mutlaka şahit olmuşsunuzdur.

Sözün özü, büyük başarıların altında daima çalışmak ve disiplin vardır. Sıkı bir çalışma olmadan kalıcı ve önemli bir başarı elde edilemez. Bu bağlamda hedef belirlemek, bu hedefleri gerçekleştirmek için çaba sarf etmek ve yılmamak gerekir.

Eğer düzenli ve doğru bir şekilde emek harcarsanız sonunda mutlaka yükselirsiniz.

Yine tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, fırsatların ayağınıza gelmesini beklemeyin. Fırsatı bizzat siz oluşturun. 

Yani size anlatmaya çalıştığım şey, ne kadar sıkı çalışırsanız, başarıya o kadar çok yakın olursunuz. Hayatınızda kendinize önemli bir hedef belirlediyseniz, o hedefe çalışmadan varamazsınız. 

Son söz; çalışma disiplininden taviz vermeyin. Kendinize etkili ve verimli bir çalışma kültürü oluşturun...