Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olacağız' sözünden yola çıkarak ilçedeki mazlum ve ihtiyaç sahiplerine el uzatan Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, yalnız yaşayan Dursun Hancı'nın artık kullanılmaz hale gelen ve içinde akreplerin gezdiği evini verdiği talimatla baştan sona yeniletti.

ALLAH RAZI OLSUN
Yıkılmak üzere olan evinde akreplerin içinde yaşadığını belirten Dursun Hancı, Başkan Hasan Togar'ın olaya el atmasından sonra, içinde ihtiyacı olan tüm eşyaların bulunduğu yeni bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Her fırsatta 'Allah onlardan razı olsun' diyen Dursun Hancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Togar'a olan sevgisini ve bağlılığını dile getiriyor.

TÜM İHTİYAÇLARIMI KARŞILIYOR
1971 yılında Tekkeköy'e yerleştiğini belirten Hancı, "1944 doğumluyum. Burada yalnız yaşıyorum. Hanımım, kızımın yanında. Hasta olduğu için ona kızım bakıyor. Ev yapılmadan önce perişan bir vaziyetteydi. Akrepler vardı ve duvarlar neredeyse yıkılmak üzereydi. Evimin her yerini belediye çok güzel yaptı. Belediye evim için dolap, kanepe ve halı aldı ve şimdi rahatım iyi, çok şükür. Allah, Hasan Togar’dan razı olsun. Başkana her zaman duacıyım. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Bir tek hastalığım var, arada belediyeden ambulans geliyor ve beni hastaneye götürüyor. Bazen gelip tıraşımı da yapıyorlar. Evin temizliği için arada bir torun geliyor. Başkanımız arada bir gelip beni ziyaret ediyor, onunla oturuyoruz.  Hiçbir şeyim eksik değil, her şeyim var çok şükür. Başkan Togar’ın, Allah tuttuğunu altın etsin. Seçimde oyumu Hasan Togar'a vereceğim, lambanın dibine vuracağım. Kazanacak Allah’ın izniyle" dedi.

KEŞKE ONA SARILABİLSEYDİM
Türkiye'nin bugünlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde geldiğini ifade eden Hancı, "Eskiden gaz yağını zor buluyorduk ve çoğu zaman ışıksız kalıyorduk. Gaz yağı almaya gidiyorduk, içeride vardı ama bize yok diyorlardı. Uzun ilaç kuyrukları vardı ve doğru düzgün ilaç bulamazdık. Şeker yok, yağ yok, tuz yok, tüp yok. İşte böyle zor zamanlar geçirdik. Şimdi her şey çok güzel. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Geçen Pazar buradaydı keşke ona gidip sarılabilseydim. Ama buraya geldiğinde polisten yanına yaklaşamadım. Televizyonda biri konuşmaya başladığı zaman acaba konuşan o mu diye dikkat kesiliyorum" diye konuştu.

Mustafa TOGUR, Yasin KÖSE