RESMİ AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası'nın resmi açılışı gerçekleştirildi. Boks, Karete, Wushu, Muaytahi, Sambo, Güreş olmak üzere 6 branşta 50 ülkeden 430 üniversite, bin 100 sporcu, 215 idarecinin katılım sağladığı şampiyonanın açılış töreninde barış ve beraberlik mesajları verilerek, Samsun'un uluslararası organizasyondaki başarısının önemine vurgu yapıldı. 

"SAMSUN BİZİ BAĞRINA BASTI"

Sporcuların her zaman yanlarında olduklarını belirten Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, "Samsun bir olimpiyat şehri. Samsun bizi bağrına bastı. Samsun bizi ciddi anlamda çok destekledi. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sporcularımızın yanındayız. Siz isteyin Spor Bakanlığımız yapar. Biz sizin elinizden tutarız" dedi.  

"BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

Samsun'da uluslararası organizasyonların başarıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Savaştan, küresel barışa ve dayanışmaya sevk edebilecek en güçlü argüman olan sportif bir etkinliğin Samsun'da yapılmasından son derece mutluyuz. Samsun'un özgüvenine güven katmış, geleceğe yönelik ufkunu da güçlendirmiştir " diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Uluslararası Denetim, Kontrol ve Tahkim Kurulu Başkanı Gabriel Kotchofa da Samsun'da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.