CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, canlı bombalı saldırı sonucu 32 kişinin öldüğü Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gitti. Yaralıları hastanede ziyaret eden Çam, "Devletin istihbaratının bu kadar yetersiz kalması, önlem alınmaması, böyle bir vahşete seyirci kalması, kabul edilemez" dedi.
Suruç'a giden İzmirli vekil CHP'li Musa Çam, yaralı gençleri hastanede ziyaret etti. Suruç'a İzmir'den giden ve saldırıdan yaralı kurtulan Rıdvan Coşkun, İlke Başak Baydar, Devrim Gündüz, Seyit Şerif Cem Çakmak'ı hastanede ziyaret eden Çam, saldırının Maraş, Madımak ve Kobani'nin bir başka benzeri olduğunu, güvenlik güçlerinin önlem almayarak bu katliama seyirci kaldığını öne sürdü. Çam, şunları söyledi:
"Burada insanlık dışı bir vahşetle karşı karşıyayız. Suruç tam bir kan gölüne dönmüş ve kan kokuyor. Türkiye'nin değişik illerinden 300 civarında genç, bir kültür, dayanışma gezisi yapıyor. Bu çerçevede Kobani'de yaşanan olaylara acılara ortak olmak için yapmış oldukları bu toplantının bir canlı bomba ile sonlandırılması son yılların en büyük acılarından biridir. Bu aynı zamanda Maraş ve Madımak'ın Kobani'nin bir başka benzeridir. Bu gençlerin buraya gideceği belli. Böyle bir ziyaret yapılacağı belli. Türkiye'nin herhangi bir yerinde üç kişi biraraya gelerek basın açıklaması yaptığında sivil polis, resmi polis veya jandarma görüntü alır, kamera çekimi yapar ve o basın toplantısını izler. Bu kadar kalabalığın olduğu bir yerde basın açıklaması yaparken hiçbir güvenlik görevlisinin olmaması bunun önceden planlandığının ve bu nedenlerle güvenlik güçlerinin geri çekildiğinin bir kanıtıdır. Devletin istihbaratının bu kadar yetersiz kalması, önlem alınmaması, böyle bir vahşete seyirci kalması kabul edilemez."

FOTOĞRAFLI