Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Arjantin Ticaret Odası (CAC) arasında çalışma komitesi kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu Arjantin’in Buenos Aires kentini ziyaret ederek bir dizi temasta ve görüşmede bulunarak çalışma komitesi kurulması için anlaşma imzaladılar.
TOBB Heyeti’nin ziyaretine TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu ve B20 Türkiye Sherpası Sarp Kalkan da eşlik etti.
TOBB Heyeti, 27 Mayıs Çarşamba günkü temasları çerçevesinde, Arjantin ekonomi hayatının en önde gelen 6 kuruluşunun oluşturduğu G6 platformuna üye iş dünyası kuruluşlarını ziyaret etti. Bu çerçevede, Arjantin Özel Bankalar Birliği (ADEBA), Arjantin Menkul Kıymetler Borsası (BCBA), Arjantin Müteahhitler Birliği (CAMARCO) ziyaret edildi. Ziyaretlerde, Türkiye-Arjantin ilişkilerinin geliştirilmesi yönündeki kararlılık vurgulandı.
Daha sonra Arjantin Ticaret Odası (CAC) tarafından TOBB heyeti için çalışma yemeği gerçekleştirildi. Çalışma yemeğinde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yönünde TOBB’un arzusunu vurguladı. Bilgiç, Arjantin siyasilerinin 1915 olayları konusundaki tutumundan duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Arjantin Ekonomisi ve Arjantin’deki yatırım ortamı konusunda bir sunum gerçekleştirilen toplantıda B20 Türkiye Sherpası Sarp Kalkan da Türkiye ekonomisi ve Türkiye-Arjantin ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin önerilerin yer aldığı bir sunum yaptı.
İMZALAR ATILDI
Toplantı çerçevesinde TOBB ile CAC arasında çalışma komitesi kurulmasına ilişkin anlaşma TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç ile CAC Başkan Yardımcısı Manuel Riveiro tarafından imzalandı.