Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, esnaflar 02.00 olan işyeri kapama saatlerinin daha ileri bir saate çekilmesi için imza kampanyası başlattı.
Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ürgüp ilçesinde esnaflar, belediye encümeni tarafından alınan karar ile kış döneminde 02.00 olarak uygulanan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile alkollü içecekler satan büfe ve marketlerin ve 24.00 olarak uygulanan kahvehane, internet kafe, çay bahçesi, lunapark, içkisiz kafeterya, klüp ve dernek lokallerinin kapanış saatlerinin daha ileriye çekilmesini istiyor.
Kararın ilçedeki küçük işletmelere büyük zarar verdiğini belirten esnaflar, işyeri kapanış saatlerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kademeli olarak uygulanması amacıyla imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası çerçevesinde toplanan imzaları önümüzdeki günlerde Esnaf Odası, Ürgüp Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı’na götürecek olan esnaflar kapanış saatlerinin yeniden belirlenmesini talep edecek.
İmza kampanyasına her kesimden büyük destek olduğunu belirten esnaflar: “Kapanış saatlerinin yıllardır alışıla gelmişten daha erkene alınasının sebebi malum sorunlu işyerleriydi. Bizlerinde görüşü ve desteğiyle böyle bir karar alındı ancak yılbaşından sonra yeniden tartışılmasına karar verilmişti. Buna karşın 2 dönemdir kapanış saatleri 02.00’da kaldı. Burası bir turizm merkezi. Buraya gelen turistleri belli bir saatten sonra işyerlerimizden çıkartamayız. Bu konunun yeniden görüşülmesini ve esnafların mağdur edilmemesini istiyoruz” dedi.