BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 1’i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan eski il emniyet müdürü M.A. ve iş adamı C.Ç, ile tutuklu yargılanan eski polis Musa Genç ve avukatları katıldı.

Meslekten ihraç edilen polis memuru Genç, savunmasında ev sohbetlerine gittiğini söyledi.

Örgütle ilk bağlantısını meslekten ihraç edilen başka bir polis memuru Adnan Ürger tarafından kurulduğunu anlatan Genç, "Bartın emniyetinde görev yaparken Adnan Ürger beni sohbetlere davet etti. Sohbetler, sırayla arkadaşların evlerinde olurdu. Sohbet organizasyonunu Adnan Ürger yapardı. Ben suç işlemedim, eğer bilmeyerek dahi olsa suç işlemişsem pişmanım." diye konuştu.

Sohbetlerde örgüt adına hiç kimseden para toplamadığını ve hiç kimseye para vermediğini ileri süren Genç, beraat talebinde bulundu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile emekliye sevk edilen ve rütbesi alınan emniyet müdürü M.A. da örgütün ev sohbetlerine gittiği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını, sadece örgütle irtibatlı özel okulun iftarına gittiğini savunarak, tanıkların dinlenilmesini talep etti.

Diğer sanık işadamı C.Ç. de örgütle hiçbir bağlantısının olmadığını iddia ederek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Genç'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.