AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, bayramın kutlu olması temennisinde bulundu.

Uzer, Cumhuriyet'in 90. yıldönümünü daha fazla sevgi, saygı, barış ve kardeşlik ortamında kutladıklarını dile getirerek, “Türkiye mozaiğinin barış ve bağlılık içinde yaşamasına imkân veren Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde, tüm halkımızın mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi.

Türkiye'nin demokratikleşme hareketi ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 hedeflerine artık daha emin adımlarla ilerlediğini belirten Uzer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek demek olan Cumhuriyet, bugün her zamankinden daha güçlüdür. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, hep birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü 2023 hedeflerine taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın değişen konjonktürel yapısına uyum sağlayamayan bir idare diğer devletlerin gerisinde kalarak gelişimin bir parçası olamaz. Bizim de tüm çabamız, toplumun her kesiminden bireyin kendini özgürce ifade edebildiği, tüm vatandaşlarımızın devletin imkânlarından adil biçimde yararlandığı bir refah toplumunu oluşturmak doğrultusundadır. Bizler devraldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirerek, hak ve özgürlükleri genişleterek, ülkemizi dünyada çok daha güçlü bir konuma ulaştırarak, yeni dünya düzeninde yerimizi almaktayız.

Türkiye çağdaş uygarlık yolundaki ilerleyişini, insan onuruna en yakışan, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı Cumhuriyet rejimi ile kazandığı toplumsal iradeye borçludur.”