AMASYA (AA) - Suluovalı iş adamlarına yönelik "İhracata Yönelik Devlet Yatırımları ve DIR Rejimi" semineri düzenlendi.

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim  Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Çolak, odalarınca düzenlenen seminerin ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Anadolu özel sektörü olarak Türkiye'nin gelecek hedeflerini gerçekleştirmesinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye kararlı olduklarını anlatan Çolak, şöyle konuştu:

"Ülke ekonomimizi kırılganlıklarından kurtararak daha fazla büyümesini sağlamanın en etkili yolu, yerli üretimi artırmak ve dünyaya açılmaktır. Bunun için de devletimiz özel sektörü destekleyici uygulamalara ağırlık vermiştir. İlçemize de ihracatla ilgili hedefi gerçekleştirmek için oda olarak sistematik bir şekilde ihracatımızı artırmaya yönelik girişimlerde bulunuyoruz. Bu tür organizelerin iş adamlarının ihracata dönük faaliyetlerinde ön bilgiye sahip olmaları açısından büyük önem arz ediyor."

Suluova Organize Sanayi ve Organize Besi Sanayi bölgelerinin hayata geçmesiyle burada üretilecek ürünlerin ihraç edilmesinin de gündeme geleceğini bildiren Çolak, bu tür seminer ve konferansların iş adamları açısından önem taşıdığını kaydetti. 

Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Mevzuat Teşvik Şube Müdürleri Kerim Gökmenoğlu ile Nilgün Çolak tarafından verilen seminerde "İhracat nasıl yapılır, ihracatta devlet destekleri ve DIR rejimi" konularında iş adamlarına bilgi verildi.