Aydın’ın Yenipazar İlçesi’nde tadilata alınan Tariş Camii’nde çocuklar için de özel alanlar oluşturulacak.
Bir çok yerde camilerle yanlış bir algı olduğunu belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, “Camiler sadece ibadet yapılan yerler değil, gençlerin daha sağlıklı yetiştiği, önemli görüşmelerin yapıldığı hatta çocuklar için vaktin en iyi şekilde değerlendirildiği alanlardır. Bu kapsamda tadilata alınan Yenipazar Tariş Camii’nde çocuklar için de özel alan oluşturacağız” dedi.
Aydın’da ilk önce bilgisayara kavuşan camiler arasında yer alan ve çocuklar için namaz vakitleri dışında ders çalışma alanı olarak kullanılan Yenipazar Tariş Camii, bölgeye yetersiz gelince isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından tadilata alındı. Yenilenerek genişletilmeye başlayan cami inşaatını sürekli ziyaret eden Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, cami inşaatını camiyi en fazla kullanmasını istediği mahallenin çocukları ile birlikte inceledi.
Yenipazar’da bir ilki gerçekleştirmek istediklerini ve bu kapsamda Müftülükle de görüş alışverişinde olduklarını belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, “Dinimizde camilerin ve ibadethanelerin yeri ve önemi çok büyüktür. Ancak ne hikmetse camiler sadece ibadet edilen mekanlar olarak algılanmaya başladı. Oysa gerek Asrı-Saadet döneminde gerekse Osmanlı Dönemi’nde bir çok önemli mesele camilerde görüşülüp karar alınırmış. Bunun yanında camilerde kütüphaneler olur ve gençler burada bilim ve ilim yönüyle kendilerini yetiştirirmiş. Son zamanlarda bu anlayış yok olmaya başladı. Biz bu anlayışın yeniden yayılması için Yenipazar’da ilk internet ve bilgisayar donanımının kurulduğu Tariş Camii’ne genişletip gençlerin daha çok faydalanabileceği bir şekilde dizayn edeceğiz” dedi.