Kartal Belediyesi ve Cemevi Vakfı işbirliğiyle, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Muharrem ayının 10´uncu günü dolayısıyla Kerbela şehitleri ve Hz. Hüseyin’i anma etkinliği düzenlendi.

Muharrem ayının 10’uncu gününde meydana gelen ve Muharrem ayını mateme çeviren Kerbela olayının anıldığı programa, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Programda konuşma yapan Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, programın hazırlanmasına katkı sunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek tutulan orucun Allah katında kabulünü diledi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcı Gökhan Yüksel ise Kartal Belediyesi olarak anma programlarına olan desteklerinin devam edeceğini belirterek tutulan oruçların kabulünü diledi.

Sunuculuğunu oyuncu Cenan Çamyurdu’nun üstlendiği Yas-ı Muharrem Anma programında Albayrak kardeşler sahne alarak deyiş seslendirdi. Deyişlerin ardından Kartal Cemevi Vakfı zakiri Hakkı Şimşek ve Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer de ‘Kerbela Yarası’ mersiyesini okudu.