Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin Türk kahramanlık tarihinin ise en gurur verici ve en parlak sayfalarından biri olduğunu belirtti.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte, inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destan olduğunu belirterek, her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harbin, hem Türk askerinin cesaret ve gücünü hem de Türk Milletinin fedakarlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serdiğini söyledi.
Sevimçok, “Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla çağın en gelişmiş devletleri arasında vermiş olduğu bu varoluş kavgası bir milletin uyanıp şahlanmasında en önemli tetikleyici etken olmuş, milli mücadeleye de öncülük etmiştir. Çanakkale Boğazı’nı geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz Çanakkale Boğazı’nda aylar boyunca devam eden bir deniz ve kara savaşı yapmış, düşmana karşı göğsünü siper ederek bağımsızlığı uğruna inançla ve şahadetle bir destan yazmıştır” ifadelerini kullandı.
Bu büyük mücadele sırasında cephanesi biten askerlere karşı 19. Tümen Komutanı olan Mustafa Kemal Atatürk “Süngü tak” emrini vererek, Türk Milletinin hafızalarından silinmeyecek olan “Ben size taarruz etmenizi emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözlerini sarf ettiğini hatırlatan Sevimçok, şunları kaydetti:
”Böylece o güne kadar tarihin yaşanmış en büyük siper savaşı başlamış ve uzun süren mücadeleler sonrasında da düşman ordusu bozguna uğratılarak yurdumuzdan çekip gitmek zorunda kalmıştır. İşte bu gurur ve sürur ile bugün Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Başta bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan toprağı için gözünü dahi kırpmadan kanlarını akıtan yüce şehitlerimize rahmet diliyor ve Türk Ulusunun bu onurlu gününü de en içten dileklerimle kutluyorum.”