İran’ın Erdebil şehrinden gelen bir grup iş adamı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.
Erdebil’deki bir inşaat firmasının yetkilileri; Cavid Verimani, Hamid Khodapanhi, Behnam Ajang, Debag Abdollahi ve Rıza Samimi, Erzurum ziyaretleri kapsamında geldikleri ETSO’da Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştüler. Firma yetkileri, Erzurum’a gelmekteki amaçlarının; başta inşaat sektörü olmak üzere şehirdeki yatırım potansiyellerini görmek ve o doğrultuda kendilerine bir yol haritası çizmek olduğunu ifade ettiler. İran’da inşaat sektöründeki daralmadan dolayı kendi ülkelerinin dışında yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini ve bu kapsamda ilk olarak Erzurum’u tercih ettiklerini dile getiren İranlı işadamları, bu konuda ETSO’nun kendilerine yol göstermesini istediler.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, Erzurum’da en hareketli sektörlerden birisinin inşaat sektörü olduğunu belirterek, özellikle inşaat malzemelerinin temini konusunda Erzurum’un iyi bir noktada olduğunu söyledi. Firma yetkililerine tavsiyelerde bulunan ve yapmak istedikleri yatırım konusunda her zaman kendilerine yardımcı olacaklarını anlatan Başkan Yücelik, inşaat sektörünün yanı sıra başta turizm olmak üzere diğer sektörlerde de yatırım imkanlarını değerlendirebileceklerini vurguladı.
Toplantıda, Başkan Yücelik öncülüğündeki bir iş adamı heyetini Erdebil’e davet eden İranlı iş adamları, kedilerinin de daha kalabalık bir heyetle yeniden Erzurum’a geleceklerini ifade ettiler.
Ziyaretin ardından heyet adına Başkan Yücelik’e besmele yazılı bir tablo hediye edildi. Başkan Yücelik de İranlı iş adamlarına Oltu taşı tespih hediye etti.
ETSO’daki ziyarette, ETSO Başkan Vekili Hasan Akal, Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, ETSO Meclis üyeleri; Nihat Akgün ve Melik Kaya ile Genel Sekreter Av. Harun Delibaş da hazır bulundu.