Bilecik’in Bozüyük Belediyesi tarafından kardeşlik ve bereket ayı olan Muharrem ayı nedeniyle 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile kapalı pazaryerinde pazarcı esnafı ile vatandaşlara yapılan aşure ikramı yoğun ilgi gördü. Aşure ikramına katılan Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, vatandaşlara hem aşure ikram etti hem de onlarla sohbet etti. Başkan Vekili Bakıcı Muharrem ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu vurgulayarak “Muharrem Ayı, İslam alemi açısından çok önemli bir ay. Biz de Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında dağıttığımız aşureler ile halkımızla birlikte oluyor, Muharrem ayının simgesi olan aşurelerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Bu da birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına güzel bir etkinlik oldu. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının bütün İslam alemine ve Bozüyük halkına hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Aşure ikramının ardından pazaryerini gezen Başkan Vekili Bakıcı ve beraberindekiler, vatandaşlarla görüşerek Muharrem Ayı’nın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Ayrıca pazaryeri esnafının da Muharrem Ayını tebrik eden Başkan Vekili Bakıcı esnaflara hayırlı işler ve bol kazançlar diledi.