Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin açtığı bilim, sanat ve edebiyat yolunda emin adımlarla ilerleyen kadınlar, yeteneklerini bu sefer sahneye taşıdı. Altındağlı kadınların sahne performansı 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı.
Örnek Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde büyüleyici bir tiyatro gösterisine imza attı. Aşk Grevi isimli tiyatroyla izleyicilerin karşısına çıkan Altındağlı kadınlar, sahnenin tozunu attırdı. Altındağlı kadınlar, tiyatro gösterisi için tam4ay hazırlandı. Çok sayıda prova yapanÖrnek Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ne üye 15 kadın, sahnede oldukça profesyonel bir görüntü çizdi. Altındağlı kadınlar, sergidekileri oyunda birlik, beraberlik ve barış mesajı verdi. Başkan Veysel Tiryaki ile birlikte kültür, sanat ve edebiyattan bir an bile kopmayan Altındağlı kadınlar, neler yapabildiklerini bir kez daha gösterdi.
“HAYALİM GERÇEK OLDU”
Örnek Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Melek Külahlıoğlu, tiyatronun birleştirici özelliğine değindi. Tiyatro sayesinde arkadaşlık bağlarının daha da güçlendiğini ifade eden Külahlıoğlu: “Hem kültür merkezinde hem de Altındağ’da bir aile gibiyiz” dedi.
Oyunda Rumelili bir beyefendiyicanlandıran Buse Özhan ise bu tür sosyal faaliyetlerle özgüven kazandıklarının altını çizdi. Özhan, provaların yoğun bir şekilde geçmesine rağmen arkadaşlarının başarılı bir performans sergilediğine dikkat çekti. Tiyatro sahnesinde yer almanın hayalini çok uzun süredir kurduğunu dile getiren Özhan, kendilerine bu imkânı sunan Başkan Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti.