Karaman’da hasadı başlayan elma, fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürüyor. Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, geçmiş yıllara göre bu yıl elmanın yüz güldürdüğünü söyledi.

Türkiye’de elma üretiminde büyük pay sahibi olan Karaman’da elma hasadı neşeli başladı. Son yıllara göre bu yıl elma üreticisinin yüzünün güldüğünü ifade eden Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, “Üreticimizin yüzü ciddi anlamda gülüyor. Bu yıl elmadaki fiyat üreticimiz için tatminkar edicidir. Şuanda bile ıskartalık elma 50 kuruştan satılıyor. Kaliteli elma ise 1 liraya kadar gidiyor. Üreticimiz son yılların en güzel sezonunu geçiriyor. Elma fiyatının yüz güldürmesinde dış pazarların çok büyük önemi var. Rusya, narenciyede büyük bir pazarımız. Bunun çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Bunun yanında Katar da Türkiye’den ciddi anlamda ihracatlar yapmaya başladı. Özellikle son yıllarda gerçekten Türkiye’de üretilen bütün ürünlerin dış pazarda çok büyük bir rağbet gördüğünü, bunun da üreticimize yansıdığını görüyoruz. Biz bunu özellikle elmada çok iyi yaşadık. Bu yıl yaşıyoruz. Elmamız çok kaliteli, fiyatlarımız çok güzel, inşallah bundan sonraki yıllarda da aynen devam eder” dedi.

“Dolandırıcılara ürününüzü kaptırmayın”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, üreticileri dolandırıcı tüccarlara karşı dikkatli olmaları konusunda da uyararak, “Biz her yıl bu konuyla ilgili üreticimizi uyarıyoruz. Bu tür sahtekarlar, tam ürün hasadı zamanında ortaya çıkıyorlar. Şimdiden ben buradan tüm üreticilerimizi uyarıyorum. Sakın bu tür kişilere bir yıllık emeğinizi kaptırmayın. Mutlaka ürününüzü satın almaya gelen tüccarları araştırın. Eğer siz araştıramıyorsanız bizden yardım isteyin, biz gereken araştırmayı yaparız” diye konuştu.