Silivri’de 9-13 Ekim tarihleri arasında görülmeye başlanacak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası öncesi 15 Temmuz Derneği, vatandaşları davalara davet etmek ve gerekli kamuoyunu oluşturmak için köprüde bulunan "Şehitler Makamı" önünde basın açıklaması düzenledi. 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik yaptığı açıklamada, “Davana sahip çık, Silivri’ye doğru yola çık” dedi.

Silivri’de 9-13 Ekim tarihleri arasında görülmeye başlanacak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası öncesi, 15 Temmuz Derneği üyeleri, köprü üzerinde bulunan “Şehitler Makamı” önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. Şehit ve gazi yakınlarının da yer aldığı açıklamada şehitler için dua edildi. Dernek adına açıklamayı 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik yaptı.

“Davamıza sahip çıkacağız”

Pazartesi gününden itibaren Silivri adliyesinde duruşma salonundaki yerlerini alacaklarını belirten 15 Temmuz Derneği Başkanı Şebik, “Bugün artık, bize bu felaketi yaşatan sütü bozuk mankurtlara, hain alçaklara hesap sorma ve bedel ödetme günüdür. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kalkışmanın ilk dakikalarından itibaren ölüm kusmaya başlayan teröristler, 9 Ekim Pazartesi gününden itibaren adalet huzurunda hesap vermeye başlayacaklar. Nasıl ki 15 Temmuz gecesi kalbimizde ve zihnimizde mukaddesatımızdan başka bir düşünce olmaksızın yollara düşerek bu satılık maşaların karşısına dikilmişsek, pazartesi gününden itibaren de Silivri Adliyesinde duruşma salonundaki yerimizi alacak ve sonuna kadar davamıza sahip çıkacağız” dedi.

“Sanıklar en ağır cezalarla tecziye edilmelidir”

Davalara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkan Şebik, “Bu davaları hakkıyla takip vazifesi aynı zamanda gelecek nesiller açısından da bizim omuzlarımızda bir vebaldir. Bu davalar sulandırılmamalı, sanıklar en ağır cezalarla tecziye edilmelidir ki bir daha memleketimizde hiç kimse böyle bir çılgınlığa cüret edememelidir. Evlatlarımıza cuntacıların istediği gibi at koşturduğu, tankların şehir merkezlerinde cirit attığı 3. sınıf harabe bir ülke bırakmak istemiyorsak bugünden vazifemizin idrakinde olmalı ve bu davalara sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

“Hakim ve savcılarımızın kaya gibi arkalarında durduğumuzu onlara hissettirelim”

Başkan Şebik, konuşmasının devamında, “Bu vesileyle siyasetçilerimizi, STK’larımızı, basınımızı bir nefis muhasebesine davet ediyoruz. Her birimiz bugüne kadar aziz vatanımıza karşı bu mesuliyeti ne kadar taşıyabildik, yarın mahşerde şehitlerimiz karşısında yüzümüz ne kadar ak olacak diye düşünelim. Hep birlikte yeni bir heyecanla kenetlenelim ve milletçe bu mücadeleyi yürüten hakim ve savcılarımızın kaya gibi arkalarında durduğumuzu onlara hissettirelim” ifadelerini kullandı.